Den 4. juni var der rejsegilde i Alpe Villaerne

Der var fint fremmøde til rejsegilde torsdag den 4. juni kl. 14:00
De mange dygtige håndværkere fra bla. Tom Jakobsen A/S, HC Entreprenøren, LE34 og EL NORD m.fl. var alle tilstæde til en omgang frikadelle og kratoffelsalat. 

Rejsegilde

Vidste du?

At rejsegilde er en gammel skik og at skikken er behæftet med en del overtro. Ikke alene forventedes det, at bygherren bekostede gildet, det skulle også gå rigtigt til for at undgå dårlige varsler for fremtiden. Kransen måtte f.eks. ikke blæse ned. Undlod en bygherre at holde rejsegilde, kunne håndværkerne hævne sig på flere måder. Kransen blev f.eks. erstattet af tomme flasker og flaget af gamle cementsække. Ophængning af udstoppede dukker i menneskestørrelse, en såkaldt “død murer” var heller ikke ualmindeligt og bruges stadig. En anden slags “død murer” er indbygget i Sankt Olai Kirke i Helsingør: En indmuret tom flaske, som med sin tuden mindede husejeren om hans nærighed.

Er du interesseret i mere information omkring Alpe Villa’erne kan du kontakte:

METTE PEDERSEN
Butikschef, Ejendomsmægler M.E.L

28 29 92 71

mp@ambolig.dk